maanantai 25. helmikuuta 2013

Elintarvikevärillä värjättyjä lumikökkäreitä ja lumitilataideteos

Punaisella elintarvikevärillä värjätty lumikökkäre alkaa näyttämään veistokselta.
Kenelle: Lapselle, joka osaa käyttää itse suihkupulloa myös tumput kädessä. Lisäksi on voitava pitää huolta, että lapsi ei suihkuttele väriä talon seiniin tai muihin pihan rakenteisiin, joista väriä voi olla hankala poistaa.
Tarvikkeet: Suihkupullo, elintarvikeväriä, vettä, lunta

Löytyykö kaapista elintarvikevärien loppuja, joille ei näyttäisi olevan käyttöä? Väreistä saa suuren ilon irti värjäämällä niillä lunta. Sekoita suihkupullossa vesi ja väri - ja sitten vaan suihkuttelemaan. Tässä puuhassa muksun tumput ja haalari sotkeentuvat paljon vähemmän kuin odottaisi - ainakin kun aktiivisia maalareita on vain yksi kerrallaan tai jotenkin muuten vältytään maalisodalta.

Pelkän lumipenkan värjääminen ei jaksanut kauaa kolmevuotiasta kiinnostaa, mutta hommaan tuli kovasti mielenkiintoa, kun kehotin häntä värjäämään erilaisia lumikökköjä, kts. ylin kuva. Kaksivuotias ei oikein saanut vielä värejä suihkuteltua, mutta värjätyn lumen kaiveleminen oli hänestä mielenkiintoista. Kun tulimme seuraavan kerran ulos, kolmevuotias innostui kasaamaan minun tekemistäni lumipalloista tilataideteoksen lumipenkkaan ja värjäsi sen punaiseksi, kuva alla.

Lumikasan päälle aseteltuja lumipalloja värjätään tässä punaiseksi.
Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti