torstai 3. tammikuuta 2013

Askartelu: Paljon kortteja kerralla

Valmis kortti (sormivärityö).
Tehdään maalaten paljon kortteja (esim. kutsukortteja) kerralla. Jos käytät marjoja tai muita syötäviä "maaleja", tämän askartelun voi tehdä vaikka vauvan kanssa kunhan käyttämäsi maalit sopivat jo hänen ruokavalioonsa.

Tarvikkeet: Sormivärit/vesivärit/syötäviä "maaleja", (sivellin), tarvittava määrä valmiita 1- tai 2-osaisia korttipohjia, maalarinteippiä
Kenelle: vauvoille, taaperoille, leikki-ikäisille


Kortit on kiinnitetty pohjaan ja kuva on maalattu.
Lado kortit kiinni toisiinsa esim. kahteen riviin kuhunkin neljä A6 kokoista korttia. Mikäli mahdollista, lado kortit paikkaan jossa ne voivat kuivua seuraavaan päivään ilman siirtämistä.

Kiinnitä kortit toisiinsa ja alustaan maalarinteipillä. Maalarinteipistä tulee korttikuvan ympärille kehykset, joten ole tarkkana, että teippi osuu kortien väliin suhteellisen tasaisesti. Maalauspinnan reunoilla maalarinteipistä puolet osuu alustaan ja puolet korttipohjaan.

Anna lapselle sormivärejä esim. lautaselle. Lapsi ei sekoita värejä ruskeaksi puuroksi, jos hän saa valita niitä yksi kerrallaan lautaselle. Lapsen mieltymyksen mukaan maalauksen voi tehdä käyttäen sivellintä, käsiä tai vaikka molempia.

Kun maalaus on taiteilijan mielestä valmis, anna maalausten kuivua hyvin ennen teippien irrottamista, mielellään seuraavaan päivään.

Kuivuneista korteista on irrotettu maalarinteippi.
Revi maalarinteipit irti korteista erittäin varovasti. Kuten mallikuvastakin näkyy, hätäinen äiti repii maalarinteipillä helposti korttipohjan pintaa. Ainakin meillä käytössä olevat sormivärit ovat kuivuttuaan hyvin elastisia eivätkä lohkeile lainkaan teippejä repiessä, muiden värien kanssa tätä ongelmaa tuskin voisi ollakaan. Jos teipit repii maalin ollessa märkää, kortin reunoja kiertävät kehykset tuhriutuvat helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti