lauantai 29. joulukuuta 2012

Maalausta 3-vuotiaan kanssa

Valmis maalaus. 
Näin 3-vuotias taiteilija teki kolmiulotteinen sormivärimaalauksen. Työtä tehdessä opittiin leikkaamista, repimistä, liimaamista ja maalaamista.

Tarvikkeet: Vesiväripaperia, maalarinteippiä, (lasten askartelusakset), sormivärit, (sivellin), keitetty peruna tai muuta liimaa, askarteluun sopivat vaatteet lapselle ja tarvittaessa suojaessu

Vesiväripaperi on kiinnitetty maalarinteipillä alustaan, jotta paperi ei liikkuisi tai repeäisi taiteilijan maalatessa. 
Työhön tehdään kolmiulotteisuutta liimaamalla akvarellipaperiin paperinpaloja. Lapsille on myytävänä askartelusaksia, joilla on turvallista antaa pienenkin lapsen leikata paperia. Paperin voi yhtä hyvin myös repiä.
Tässä on onnistuneesti pilkottua paperisilppua, Paperin sijasta voisi käyttää myös kartonkia, pahvia tai kangasta.

Paperisilppu liimataan akvarellipaperiin, tässä liimana käytetään keitettyä perunaa. 

Taiteilija on saanut liimattua haluamansa määrän paperinpaloja pohjaan. Tässä välissä liimausten olisi hyvä pikkuisen kuivahtaa. Toisaalta työstä vain tulee vähän erilainen, jos paperinpalat liikkuvat maalaustyön mukana, sormiväri nimittäin kiinnittää paperinpalat kyllä vaikka liimapinta lakkaisi tarttumasta.
Sormivärejä voi laittaa esimerkiksi lautaselle tarjolle. Muksuilla on taipumus sekoittaa lautasella olevat värit keskenään, joten niitä kannattaa antaa käyttöön yksi kerrallaan. Kun edellisistä väreistä on vähän jäämiä lautasella, sekoittamisesta tulee oikein hienoja efektejä, joten sekoittamista ei kannata missään tapauksessa kieltää. Samalla lapsi tutustuu siihen miten värien sekoittaminen toimii. Sormivärit soveltuvat nimestään huolimatta oikein hyvin myös siveltimellä maalattavaksi. Meidän käyttämämme sormivärit lähtevät hyvin pesussa pois, joten taiteilija ei tarvitse mitään erityistä suojapukeutumista.

Tässä on mustan jälkeen taiteilija valinnut valkoisen värin maalattavakseen ja siirtynyt maalaamaan pensselin sijasta sormin.
Ja sitten vielä vähän vihreää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti