keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Askartelu: Hama helmet

Hama-helmet ovat käden ja silmän koordinaation ja käsien hienomotoriikan kehittämisen klassikkoja, joista tykkäävät myös pojat. Tarjolla on laaja valikoima eri värisiä helmiä ja helmialustoja. Hama-helmistä on olemassa kolmea kokoa mini (10+ v), midi (5+ v) ja maxi (3+ v). Isoimmat maxi-helmet sopivat leikki-ikäisille, jotka ovat jo oppineet olemaan laittamatta kaikkea suuhunsa.

Hama Maxi Giant Gift Box (lentokone, laiva ja kuorma-auto)
Valmista kuviota helmialustaan tehdessään lapsi oppii seuraamaan työohjetta. Helmistä on suunniteltu myös helpommin poikiin vetoavia kuvioita kuten autoja, lentokoneita ja laivoja. Meillä kolmevuotias tykkäsi ensin vain laittaa helmiä halmialustaan, vaikka mallikuvaa hän ei vielä osannut noudattaa. Nyt kolme ja puolivuotiaana mallikuvion noudattaminen sujuu jo täysin itsenäisesti. Mallikuva kannattaa kiinnittää helmialustaan esim. maalarinteipillä, sillä se liikkuu helposti pois oikealta kohdaltaan ja pieneltä askartelijalta menee hermot.

Tässä tehdään kuorma-autoa.
Kuorma-auto valmiina.
Valmiit kuviot voi halutessaan lopuksi sulattaa kiinni toisiinsa silityspaperin ja silitysraudan avulla. Helmien silityslämpötila vaihtelee helmien koon mukaan, silityslämpötila kannatta tarkistaa pakkauksen mukana tulleista ohjeista. Helmet silitetään pakkauksen mukana tulevan silityspaperin läpi rautaa koko ajan liikuttaen. Kuvio kannattaa laittaa lopuksi silityspaperin kanssa kirjan alle jäähtymään niin se kovettuu suoraksi. Kun helmet on silitetty kiinni, niitä ei voi käyttää enää uudestaan. Helmialustan voi käyttää uudelleen, jos silityksen tekee varovaisesti. Silitetty helmikuvio on tietysti oivallinen lahjaidea vaikkapa isovanhemmille.

Tässä kuvassa vene on tehty ensin helmialustaan, jossa helmet on silitetty kiinni toisiinsa. Vene on tuettu pystyyn pakkauksen mukana tulevilla jalustoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti