perjantai 28. kesäkuuta 2013

Etsitään pihalta

Taivas on vaalea. 
Kenelle: Vaihtelua pihatouhuihin kaipaaville leikki-ikäisille.
Tarvikkeet: Adjektiivilappuja, (kamera)  

Tylsistyneen perheen MITÄ MÄ TEKISIN? -blogissa esiteltiin taannoin tämä puuha. Ideana on etsiä pihalta esineitä, joita voisi kuvailla annettujen laatusanojen (adjektiivien) avulla. Erityisesti jos etsittävät laatusanat mietitään yhdessä lapsen kanssa, lapsi voi alkaa hahmottamaan millaisia sanoja adjektiivit ovat. Kirjoitimme sanat paperille ja lähdimme etsimään niitä yksitellen. Meidän neljävuotiaallamme on kamera ja hän otti kuvat löytämistään laatusanoja vastaavista esineistä. Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat ovat siis neljävuotiaamme ottamia. Jos harjoituksesta haluaa tehdä moniaistillisen, kannattaa pitää huolta, että mukana on niin kuulo-, näkö- kuin tuntoaistiinkin liittyviä laatusanoja. Pihalla en sattuneesta syystä lähtisi kokeilemaan makuaistiin liittyvien laatusanojen etsintää...
Mitäköhän keltaista meidän pihalta löytyy?


Onkohan pihalla jotain kaunista? No kukat tietysti.


No entä mitä rumaa täältä löytyisi? Ihan kuten Tylsistyneessä perheessäkin, kävyt tuomittiin meillä rumiksi. Muita rumia asioita olivat kanaverkko, tuhka ja betoni.


No aika paha on tämä, mitä nystyräistä on meidän pihassa? Ainakin vuorimännyn runko on nystyräinen.

No entä sileitä asioita? Laatat, kottikärryt ja pyörän runko.


No entäs mitä pyöreää? Käpy on paitsi ruma myös pyöreä. Pyörästä löytyi paljon pyöreitä osia ja sadevesiviemäri ja  puutkin ovat pyöreitä.


Karhea oli vaikea löydettävä, siihen tarvittiin äidin apua.


Viimeisenä etsittiin kovia asioita. Pihalaatat ja puuhalot todettiin koviksi.

4 kommenttia:

  1. Voi miten hienoja kuvia tyyppi on ottanut ja hauskoja juttuja löytänyt!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvien taso on parantunut melkoisesti, kun olemme saaneet kaverin jo uskomaan, että kuvaamisen ajaksi kannattaa pysähtyä. :) Kiitos teille ihanasta ideasta!

      Poista
  2. Ihana idea :)! Meidänkin 3-vuotias tykkää kuvata! Kerran hän otti sellaisen kuvan, etten heti keksinyt, mistä se on edes otettu. Kuva oli upea ruukku. Lopulta keksin, että kuva oli erään kirjan kannesta. Hämmästelen vieläkin 3-vuotiaan hoksaamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muksujen kuvat ovat välillä tosi yllättäviä jo maailmankatsomiskulman ja -korkeuden erilaisuuden vuoksi. Tosin esim. alaviistosta takaa otetut äiti kantaa kauppakassia -kuvat ei välttämättä oo ihan niitä mun suosikkeja. :)

      Poista