maanantai 17. kesäkuuta 2013

Akvaariodioraama kierrätysmateriaaleista askarrellen

Äidin, kaksivuotiaan ja nelivuotiaan askartelemia kaloja uiskentelemassa akvaariodioramassa
Kenelle: Lapselle, joka osaa jo jonkin verran maalata, liimata, pistellä ja leikata
Tarvikkeet: Litteä pahvilaatikko, tyhjiä kahvipusseja, lankaa, pistelyneula, (kanava)neula, vihreää pahvia, sakset, paperiliimaa, siveltimiä, sormivärit, Erikeepperiä ja hiekkaa

Pojat pääsivät ukin kanssa kalaan ja saivat saaliiksi hurjan määrän ahvenia. Vedenalainen maailma alkoi kiinnostaa poikia ja kalainnostuksen siivittämänä - vai pitäisikö sanoa vanavedessä - askartelimme yllä näkyvän dioraman. Koska kalat riippuvat vapaasti, ne liikkuvat akvaariossa hauskasti ihan kuin oikeat kalat, niitä voi myös puhaltaa liikkeelle.

Jotain huomioita tekemisestä:
  • Akvaario askarreltiin litteästä pahvilaatikosta. Tausta maalattiin sinisillä sormiväreillä. Pohjalle levitettiin siveltimellä Erikeepperiä ja sen päälle kerros hienoa hiekkaa. Taustalla olevat vesikasvit teimme vihreistä pahvisuikaleista. Minä liimasin varret paikalleen ja nelivuotias kiinnitti lehtiä/oksia haluamiinsa kohtiin.
  • Kalat on askarreltu pestyistä tyhjistä kahvipaketeista. Liimasimme paperiliimalla kaksi samankokoista palaa kuviopuolet vastakkain ja leikkasimme ne kalan muotoon. Kaloja voi koristella esim. lyijykynällä tai muulla esineellä pehmeää alustaa vasten painaen tai pistelemällä. Pyrstöjä teimme muotoon leikkaamalla sekä pistelemällä reikiä ja rypyttäen. Valmiit kalat ripustettiin akvaarion katosta roikkumaan. 

2 kommenttia: