perjantai 31. toukokuuta 2013

Itse tehtyjä postimerkkejä piirtäen

Vilkaisu isän postimerkkikokoelmaan.
Pojan tekemät lisäykset kokoelmaan.


Tarvitaan: Oikeita postimerkkejä malliksi tai inspiraation lähteeksi, lyijykynä, (puuvärit), paperia, sakset (ja postimerkkialbumi).
Kenelle: Näköisiä kuvia piirtävälle, joka osaa piirtää jo suorakaiteen postimerkin ulkoreunaksi.

Postin kulku tuntuu kiehtovan pieniä ja postimerkit ovat tietysti olennainen osa sitä taikaa, joka saa kirjeet ja kortit siirtymään oransseista laatikoista vastaanottajilleen. Mieheni antoi lapsena keräämäänsä postimerkkikokoelman nähtäväksi neljävuotiaallemme ja näin perheemme uusin villitys oli syntynyt. Poika on piirtänyt nyt kymmenittäin postimerkkejä ja loppua ei näytä tulevan. Minä olen hoitanut postimerkkien leikkaamisen, mutta se olisi toki hyvää harjoitusta pojallekin.

Yhdessä pohdittiin mitä mitkä ovat tyypillisiä postimerkkien ominaisuuksia ja keksimme ainakin seuraavat:  suorakaiteen muoto, hammastetetut reunat ja valkoiset kehykset. Postimerkkien teksteinä oli postimerkin hinta tai luokka, kotimaa ja joskus vuosiluku. Aiheina tuntui olevan paljon ainakin ukkeleiden päitä, lippuja, eläimiä, koneita ja taloja. Neljävuotiaan mielestä erityisen hienoa tuntui olevan, kun itse tehdyt postimerkit sai laittaa ihan oikeaan postimerkkialbumiin talteen. Ainoa harmitus tuli, kun jouduin kertomaan, että Itella ei valitettavasti kuljeta näillä itse tehdyillä merkeillä varustettuja kirjeitä ihan oikeasti perille. Vaan näyttipä Itellalla olevan palvelu, josta voisi tilata postimerkkejä omilla kuvilla: https://verkkokauppa.posti.fi/PublishedService?pageID=18&freePage=2020, ehkä tätä täytyy harkita, jos postimerkkibuumi meillä edelleen jatkuu.

6 kommenttia:

  1. Meilläkin poika tykkää posti-leikeistä! Teimme postikortteja ja postilaatikon banaani-laatikosta! Postia kertyi hetkessä puoli laatikollista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hurjan kivalta! Saa nähdä laajentuuko tämä meidän touhu samaan suuntaan. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Isä oli sitä mieltä, että nämä ovat ehdottomasti kokoelman arvokkaimmat postimerkit. :)

      Poista
  3. Tervetuloa muuten lukemaan blogiani www.lastensilmin.com, jossa pohdin samantapaisia asioita kuin sinäkin omassasi :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin jo kurkistelemassa, näytti tosi kivalta. Mukavaa, kun on löytynyt samojen asioiden kanssa pähkäileviä. :)

      Poista