tiistai 23. huhtikuuta 2013

Linna aaltopahvista askarrellen

Aaltopahvista askarreltu linna
Kenelle: Ritareista ja linnoista innostuneille, jotka osaavat leikata aaltopahvia / on leikkaava auttaja.
Tarvikkeet: Neljä aaltopahvin palaa kukin 54 cm x 19 cm, liimaa, sakset.

Vanhempi poikamme on viehättynyt nyt linnoista ja ritareista ja tämän teeman ympäriltä äiti pääsi jälleen askartelemaan. Pojilta ei vielä pahvin leikkaaminen onnistu, joten tämä oli kokonaan äidin proggis, vanhempi poika esitti vain arkkitehtoonisia toiveita linnalle. Lähempänä kouluikää olevat lapset varmasti pystyvät linnasta ainakin osia tekemään itsekin. Suunnittelin pitkään linnan rakentamista maitopurkeista, koska purkeista olisi saanut tornit vaivatta. Luovuin lopulta ajatuksesta, sillä maitopurkit olisi pitänyt maalata - maalaamaton maitopurkki ei oikein näytä linnan julkisivulta - ja maitopurkkien pinnassa eivät leikeissä kestä mitkään meiltä löytyvät värit. Kuvassa oleva aaltopahvilinna on tehty annetuilla mitoilla ja se on sopiva esim. Duplon ukkeleille ja eläimille, mutta linnahan voi tietysti olla niin suuri kuin pahvia vain riittää.

Linnan valmistus:

  • Leikkaa aaltopahvista neljä noin 54 cm x 19 cm palaa niin että pahvin aallot kulkevat palan lyhyemmän sivun suuntaisesti.
  • Tee jokaisen pahvinpalan päähän neljä taitosta noin 5 cm välein, näistä taitoksista muodostuu linnan tornit. Kun pahvi on oikeaan suuntaan leikattu, tornin tekeminen on helppoa, sillä taitos tehdään aaltojen suuntaisesti. Liimaa ensimmäinen taitos kiinni pahvinpalaan itseensä niin että siitä muodostuu suorakulmainen särmiö. Anna kuivua.
  • Liimaa jokaisen pahvinpalan tornittomaan päähän kiinni toisen pahvinpalan torni. Toisesta pahvinpalasta tulee tornille uusi ulkoseinä. Kääntele paloja ympäri jos näyttää siltä, että eihän nämä istu yhteen.
  • Koristele linna leikkaamalla muurikuvioita, ikkunoita ja ovia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti