torstai 31. tammikuuta 2013

Tutustuminen loogisiin paloihin

Loogiset palat
Loogiset palat ovat matematiikan opiskeluun tarkoitettuja muovisia paloja, joiden avulla voidaan harjoitella esimerkiksi luokittelua ja säännönmukaisten jonojen rakentamista. Meillä on käytössä Early Learning-verkkokaupasta saatavat Logikai-palat, joilla on neljä ominaisuutta:
  • Muoto: ympyrä, kolmio, neliö
  • Väri: punainen, vihreä, sininen, keltainen
  • Koko: pieni tai iso
  • Reiällisyys: reiällinen tai reiätön
Lapsi ei jaksa kuunnella ohjeita välineen kanssa toimimiseen ennen kuin se on hänelle tuttu ja hän on saanut ottaa sen haltuun. Siksi tärkeä vaihe uuteen välineeseen tutustuttaessa on se, että lapselle annetaan aikaa kokeilla välinettä itse. Lapselle voi ensimmäisellä kertaa paloihin tutustuttaessa ehdottaa vaikka, että paloista voisi rakennella jotain kuvia, esimerkiksi auton tai talon. Meidän kolmevuotiaallemme mieluisin tapa tutustua paloihin oli se, kun hän sai asetella palat takaisin laatikkoonsa. Palojen asettelu takaisin laatikkoon ei ole pelkkä muotopalapeli, sillä muodon lisäksi lapsen on huomioitava myös palojen reiällisyys, koska muuten samanlaiset reiälliset palat tulevat eri lokoseen kuin reiättömät. 
Kolmevuotias järjestää loogisia paloja takaisin säilytysrasiaan
Myynnissä on myös suurempia ja ainakin hinnasta päätellen parempilaatuisia paloja. Pieneen harjoitteluun kotona nämä Logikai-palat kyllä kelpaavat oikein hyvin, sillä huomiolla, että tätä muovia en kyllä antaisi lasten laittaa suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti