perjantai 25. tammikuuta 2013

Tutustuminen Darwi muovailumassaan


Kolmevuotias työstää muovailumassaa 
Kenelle: Leikki-ikäisille
Tarvikkeet: Muovailumassaa, työkaluja massan pistelyyn ja leikkaamiseen, (jotain mitä voi työntää tököttämään muovailumassaan), (sormivärejä), (liimaa)

Jos haluat pysyvämpiä muistoja lasten muovailutöistä, yksi hyvä vaihtoehto on muovailumassa. Me kokeilimme Darwin valkoista ilmassa kovettuvaa Classic massaa. Darwin muovailumassaa käyttäessä kannattaa muistaa, että massa on paremmin työstettävää, kun kädet ovat kosteat ja sitä vaivataan kunnolla. Veden käyttö ehkäisee myös kappaleiden pinnan halkeilua, koska kostutettu pinta kuivuu hitaammin.

Massa voi olla liian kovaa pienille työstettäväksi, mutta pelkästään massan pilkkominen ja sen puljaaminen vesikulhossa tuntui olevan meidän kolmevuotiaamme mielestä aivan aivan suunnattoman ihanaa. Poika lutrasi massapalojen kanssa pitkän tovin posket punaisina ja täydellisen keskittyneenä. Muovailumassaan on myös helppo työntää tököttämään jotain tai siihen voi pistellä kuvioita.

Massapalojen liittäminen toisiinsa on todella vaikeaa, joten haluttu kappale kannattaa joko työstää yhdestä palasta tai tehdä kappale suosilla osissa ja liimata palat kuivumisen jälkeen yhteen. Alla olevassa kuvassa näkyy miten kolmevuotias on ratkaissut palojen liittämisongelman luovasti kiinnittämällä siilikalan kidukset rakettispagetilla.

Kolmivuotiaan muovailumassatyö "Siilikala" (muovailumassa ja rakettispagettia)
Massan maalaaminen onnistuu sormiväreilläkin. Alla olevassa kuvassa näkyvä otus on tehty siten, että rakkaudella vesiastiassa uitetut muovailumassaklöntit on ensin kuivatettu ja sitten maalattu eri värisillä sormiväreillä ja värien on annettu kuivua, lopuksi palat on liimattu toisiinsa.

Kolmevuotiaan muovailumassatyö "Otus" (muovailumassa, sormivärit ja liima)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti