perjantai 25. tammikuuta 2013

Marjamaalausta vauvan tai taaperon kanssa


Yksivuotias tutkimassa mitä muuta(kin) marjoilla voi tehdä kuin syödä
Kenelle: Vauvoille ja taaperoille, jotka osaavat kannatella päätään ja joiden ruokavalioon marjat jo sopivat
Tarvikkeet: Akvarellipaperia/kartonkia, marjoja/vauvanruokasoseita/marjamehua, (sivellin), (suihkupullo), maalarinteippiä, sotkeentumisen sietävä asustus ja ympäristö, vauvan pesuun tarvittava paikka ja pyyhe valmiina

Jos joka tapauksessa tuntuu siltä, että syömähetken jälkeen koko keittiö täytyy pestä painepesurilla, miksi ei otettaisi siitä ilo irti ja sotkettaisi vähän tarkoituksellakin! Marjamaalauksessa yhdistyvät kaksi ihmiselämän suurta nautintoa ruoka ja taide. Niin kauan kuin vesivärit ja sormivärit tuntuvat menevän koko ajan lapsen suuhun, kannattaa suosiolla pysytellä marja- ja hedelmäväreissä.

Marjamaalaus tehdään yksinkertaisesti kaatamalla valittuja maaleja paperille ja päästämällä taiteilija irti. Paperi kannattaa kiinnittää alustaan maalarinteipillä, jotta se pysyy paikallaan taiteilijan työstäessä teostaan. Meidän suosikkimaalimme ovat mustikka ja mangosose, koska ne säilyttävät värinsä pitkään ja sopivat siksi erityisen hyvin esim. korttien tekemiseen. Toisaalta jo monipuolisen ruokavalion opettelun vuoksi kannattaa kaikkia marjoja ja hedelmiä kokeilla. Jos taiteilijalla pysyy sivellin kädessä, voi käteen antaa mehulla kostutetun siveltimen ja katsoa mitä tapahtuu. Kokonaisia marjoja käytettäessä pieni suihkaus suihkupullosta voi auttaa värejä leviämään paremmin paperille.

Yksivuotiaan marjamaalaus (akvarellipaperi, mustikkamehu, sivellin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti