tiistai 18. joulukuuta 2012

Englannin kielen opetus-DVD alle kouluikäisille: Dino Lingo

Aloitimme englannin opiskelun 3- ja 1-vuotiaiden poikiemme kanssa katsomalla yhdessä 2-7 vuotiaille lapsille suunniteltuja Dino Lingo opetusvideoita. Pakettiin kuuluu viisi DVD-levyä, joista kussakin on noin 35 minuutin mittainen opetusohjelma. Pakettiin kuuluu myös sanakortit ja julisteita. Ohjelmat opettavat 200 yleistä englannin sanaa ja fraasia kuvien ja animaatioiden avulla.

Dino Lingo: English for kids
Opetusohjelmien animaatiot ovat osittain karkeita ja tökeröitä, lisäksi levyillä on tarpeettoman paljon turhaa viihdetäytettä, joka paremminkin hämmentää kuin viihdyttää. Yhdellä levyllä on jopa yksi kohtaus, joka on mielestäni väkivaltainen. Kokonaisuutena sanoisin kuitenkin, että ostos ajoi asiansa. Yksivuotiaamme ei ollut ensin kiinnostunut ohjelmista, mutta kun katsoin niitä yhdessä poikien kanssa ja toistelin sanoja, myös 1 v alkoi katsomaan niitä mielellään. Kolmevuotiaamme puolestaan oli heti alusta lähtien aivan koukussa ohjelmiin. Joskus hän kommentoi: "Nämä sanat ovat tylsiä.", mutta sitten haluaisi kuitenkin katsoa ohjelmat yhä uudelleen.

Kielen oppimista tehosti selvästi se, että varsinkin aluksi toistelin sanoja ja lauseita ohjelman mukana. Pian kolmevuotiaamme alkoi toistella sanoja DVD:n mukana, vaikka minä en ollut edes mukana. Olemme katsoneet levyjä yhden päivässä ja kun olimme nähneet ne kerran numerot alkavat jo hahmottua kolmevuotiaalle ja joitakin sanoja hän alkoi toistella jutuissaan ja leikeissään. Kolmen kuukauden jälkeen videot oli jo kovin nähty ja sanasto hallinnassa. Mukana tulleiden sanakorttien ja kolmevuotiaan jututtamisen perusteella arvioisin hänen ymmärtävän nyt ainakin 200 sanaa ja osaavan tässä vaiheessa itse aktiivisesti tuottaa reilusti yli 100.

Kolmevuotiaan ääntäminen perustuu suurimmaksi osaksi DVD:n mukana harjoitteluun ja kuulostaa todella hyvältä, paljon paremmalta kuin omani. Kuopuksen oppimia asioita en osaa arvioida, sillä hän ei osaa vielä puhua suomeakaan. Dino Lingo DVD:eitä nyt kuitenkin katseltu tarpeeksi ja aloimme kaivata jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti