torstai 7. helmikuuta 2013

Sadutusta kolmevuotiaan kanssa

Emme ole pitkään aikaan muistaneet sadutella ja isompi poikamme suorastaan pursusi tarinoita, kun nyt vihdoin huomasin niitä häneltä pyytää. Kova homma oli pysyä kynän kanssa perässä, että saatiin kaikki juonen käänteet talteen ja välillä oli pyydettävä poikaa hidastamaan tahtia. Poika on kohta neljävuotias ja nyt tarinoissa alkaa olemaan jo selvä juoni.


Tarina neljästä lentokoneesta 

Olipa kerran neljä lentokonetta, jotka tahtoivat mennä lentoretkelle. Sitten äiti ja isä antoivat luvan. Sitten kaikki neljä lentokonetta innostuivat, että: ”Joo!”. Sitten äiti ja isä jäivät yksin kotiin. 
Sitten yksi lentokone lähti väärään suuntaan ja eksyi metsään. Lentokone huusi: ”Äiti, isä, äiti, isä!”. Sitten äiti sanoi: ”Kuuletko tuon tulemishuudon?”. (Tulemishuuto tarkoittaa sitä, että äidin ja isän täytyy tulla.) Äiti ja isä sanoivat: ”Nyt kiristetään kaikki moottorit. Saadaan poika pelastettua.” 
Sitten ne löysi eksyneen pojan ja sitten ne huokaisi onnesta. Sitten ne lähtivät yhdessä lentolomalle. Sen pituinen se.

Tarina kahdesta kanasta

Olipa kerran kaksi kanaa, jotka hautoivat kahta kananpoikaa. Ensimmäinen kuoriutui heti ja toinen kuoriutui nyt. Sitten ne alkoivat laulaa tsirp, tsirp. 
Sitten tuli lisää kananpoikasmunia ja sitten tuli iso parvi hautomaan niitä. Sitten kävikin niin, että koko kanalan puu kaatui. Sen pituinen se. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti