maanantai 28. tammikuuta 2013

Pocoyo


Kenelle: Alle kouluikäisille
Tarvikkeet: Pocoyo:a voit katsella netistä. Euroopasta ei näyttäisi tällä hetkellä olevan saatavana DVD-levyjä. Amerikasta DVD levyjä saa, mutta kannattaa varmistaa, että ne toimivat omassa kotisoittimessa.

Pocoyo-sarja on ratkiriemukas tapa opetella englantia, voit katsoa esimerkkijakson yllä olevasta seitsemän minuuttia kestävästä videosta. Pocoyo on utelias pieni poika, jonka seikkailuja seurataan hauskoissa seitsemän minuutin pikkutarinoissa. Tarinoissa tärkeässä asemassa on myös kertoja, joka juttelee sekä katsojille että tarinan hahmoille. Katsojilta kysellään mitä Pocoyo on tekemässä ja mitä tavaroita hänen ympärillään on.

Tarinoissa käytetty kieli on sopivan yksinkertaista ja sanoja toistetaan niiden ymmärrettävyyden helpottamiseksi. Tarinoita tehdessä on nähty kovasti vaivaa, jotta puhutun tekstin merkitys olisi kontekstista helposti arvattavissa. Sarja ei kuitenkaan ole opetusohjelmamamainen sanan huonossa merkityksessä, vaan tarinoiden hauskuudesta ja viihdyttävyydestä on onnistuttu pitämään hyvin kiinni. Tarinoissa käytetyn kielen ymmärtämistä helpottaa myös se, että animaation tausta on yleensä kokonaan valkoinen ja esineistä näytetään ainoastaan ne jotka liittyvät tarinaan.

Pocoyo-jaksoja voit katsoa esimerkiksi täältä:
Seisemän minuutin jaksot: http://www.youtube.com/playlist?list=PL78E6A24DEB781536
Puolen tunnin ohjelmat: http://www.youtube.com/playlist?list=PL41F9CCF6501FC04E

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti