maanantai 21. tammikuuta 2013

Musiikkia: Pikku Papun laulut


Pikku Papun laulut kirja ja CD on lastenkulttuuria parhaimmillaan. Runoissa seikkailevat kilpikonna Pikku Papu ja lukuisa joukko sen ystäviä. Varhaisiän musiikinopettajat ry valitsi Pikku Papun laulut vuoden lastenlevyksi vuonna 2012. Pikku Papun lauluissa käsitellään monenlaisia tunteita, iloa ja suuttumusta, pettymystä, ihastumista sekä ongelmanratkaisutaitoja ja kannustetaan kaveria, todetaan palkintoperusteissa.

Levyn musiikin on säveltänyt Soili Perkiö ja sen teksteinä ovat Liisa Kallion runot. Laulujen sanat ovat hauskoja ja tarttuvia. Sävellykset ovat eläviä ja tunnelmaltaan sekä rytmeiltään vaihtelevia. Laulut esittää joukko Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilaisia ja Porolahden peruskoulun lapsia. Kirjan hyväntuulisen värikkään ja selkeän kuvituksen tehnyt Liisa Kallio.

On taito saada pienten kuuntelijoiden mielenkiinto pysymään yllä kokonaisen levyn ajan. Meidän kolmevuotias vauhtivarpaamme kuuntelee aina läpi koko CD:n lukien kirjaa runo kerrallaan ja kääntää sivua kun laulu vaihtuu, aivan kuten äänikirjoja kuunnellaan ja osaa kohta kaikki runot ulkoa. Tällaista lisää!

CD:n laulut:
1. Pikku Papu puutarhuri
2. Kirpun kyläkauppa
3. Etanan ennustus
4. Sade
5. Kertun mekko
6. Tansseissa
7. Muurahaisten muori
8. Kotilo
9. Mato ahmii
10. Hissu hänähäkki
11. Mehiläisen kehtolaulu
12. Hyttynen hyrränä
13. Toukan onni
14. Salaisuus
15. Värikäs kansa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti