keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Englannin kielen opetus-DVD alle kouluikäisille: Little Pim

Little Pim English ESL Complete Gift Set
Ostimme netistä Little Pim English ESL Complete Gift Set:n, johon kuuluu kuusi DVD levyä:
  1. Eating And Drinking  - ruuanvalmistus ja syöminen
  2. Wake Up Smiling  - herääminen, peseytyminen, pukeutuminen ja nukkumaan meno
  3. Playtime lasten erilaiset leikit
  4. In My Home  - kotitouhuja, erilaisia taloja ja talojen eri huoneet
  5. Happy Sad And Silly - tunteet
  6. I Can Count - numerot ja laskeminen luvuilla 1-10
Little Pim videot sisältävät vuoroin oikeiden lasten ja vuoroin animoidun pandan Little Pim:n seikkailuja.Videoilla lapset on kuvattu tavallisissa arkipäivän tilanteissa syömässä, leikkimässä jne. ja kertoja selittää juttelevaan sävyyn englanniksi heidän touhujaan (esim. "She's waking up."). DVD:t on jaettu aihealueittain ja jokaisen aiheen sisällä on vielä lyhyempiä oppittavia jaksoja joita seuraa käytetyn sanaston kertaus. Lapset toimivat luontevasti videoilla ja animaatiot on tehty hyvin. Opetettavat sanat näytetään myös kirjoitettuna ruudulla. Kuuden DVD:n setti opettaa noin 360 sanaa ja fraasia.

Little Pim videot ovat kiinnostaneet sekä 3-vuotiasta, että 1-vuotiasta poikaamme todella hyvin ja niitä on katsottu melkein päivittäin. Kolmevuotias toistelee videolla puhuttua kieltä mielellään mukana, nuorempi ei osaa vielä juuri sanoja suomeksikaan. Kolmen kuukauden jälkeen kolmevuotiaamme alkaa olemaan vähän kyllästynyt levyjen katsomiseen, mutta jaksaa edelleen innostua niistä. Kolmevuotiaasta on tullut innokas englannin opiskelija ja lähes päivittäin hän kyselee sanoja englanniksi, usein alkaen keskustelun: "What's this?". Muutama kokonainen lausekin on siis jo tarttunut aktiiviseen osaamiseen vaikka kolmevuotias ei vielä itse lauseita osaa muodostaakaan. Kolmevuotiaan aktiivinen sanavarasto on nyt noin 300 sanaa.

Little Pim DVD:t ovat huomattavasti tasokkaammin tuotettuja kuin Dino Lingo:t, jotka olimme aikaisemmin hankkineet. Little Pim DVD:eillä kieli on vaihtelevaa ja rikasta vastaten ainakin jollain tasolla englanninkielisen lapsen arjessa kuultua puhetta ja siihen verrattuna sanoisin Dino Lingon vastaavan yksinkertaisen vauvojen kuvakirjan (a car, a cat, a balloon) lukemista lapselle. Jos aiot hankkia vain yhden DVD setin, suosittelen ehdottomasti ennemmin Little Pim:ä kuin Dino Lingoa.

Voit katsoa ilmaiseksi yhden videoista täältä: https://www.littlepim.com/about/




2 kommenttia:

  1. Hei! Meillä olisi tarvetta näille Little Pim videoille mutta mistähän nämä kannattaisi tilata? Vai saakohan näitä täältä suomesta mistään? Kiitos jos osaat auttaa :)

    VastaaPoista
  2. Itse ostin nämä aikoinaan Little Pim:n omien nettisivujen kautta Yhdysvalloista ja niitä ei silloin muualta saanutkaan (linkki tuolla tekstissä). Nykyään näyttäisi ainakin myös Amazon myyvän Little Pim:ä, voi olla että löytyy muitakin jälleenmyyjiä. Suomessa ei ole minulle tullut missään näitä vastaan. Little Pim:n sivuilta lähettelivät ainakin muinoin uutiskirjeen tilaajille ihan hyviä tarjouksia levyistä.

    VastaaPoista