perjantai 1. elokuuta 2014

Retkivinkki: Se "oikea" Koiramäki eli Yli-Kirran kotiseutumuseo Punkalaitumella

Koiramäen talon pihapiiriä.









Kävimme siellä ihan oikeassa Koiramäessä eli Yli-Kirran kotiseutumuseossa Punkalaitumella tutustumassa kolmevuotiaan ja viisivuotiaan kanssa. Alue on palautettu alkuperäisen oloiseksi valokuvien perusteella ja juuri tästä museoalueesta Mauri Kunnas on lainannut omalle Koiramäelleen puitteet 1800-luvun maalaiselämälle. Mukavampaa historian oppituntia muksuille tuskin voisi kuvitella. Museo on leppoisa retkikohde, jossa ei ole ryysistä eikä ruuhkia. Helteelläkin talot ovat yllättävän viileitä sisältä, joten visiitti sopii myös kuuman päivän puuhaksi.
Jos jaksamista riittää, museossa on paljon muutakin nähtävää kuin pelkkä Koiramäen talon pihapiiri ja sen rakennukset.

Museolueen talot ovat Koiramäki -faneille valmiiksi tuttuja ja Koiramäen talossa -kirjan ympäristöistä ja esineistöstä bongasimme valtaosan. Molemmat pienet jaksoivat olla innoissaan näkemästään.

Mauri Kunnaksen Koiramäen talossa kannattaa lukea huolella ennen reissua.

Paremminkin olisivat voineet museossa hyödyntää Kunnaksen kirjoja, laittaa esineistöä selkeämmin näytille ja siivota ylimääräiset tavarat nurkista, mutta paljon löytämisen riemua saimme ja olimme erittäin tyytyväisiä reissuumme, jonka kruunasi käynti museon kivassa kahvilassa. Kannattaa poiketa!

Esimerkiksi tämä kirjan näkymä ja sen esineistö löytyy lähes identtisenä museosta.

Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti