sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lukujen 1-10 harjoittelua Farm123 -pelin avulla



Kenelle: Lukuja 1-10 harjoittelevalle taaperolle/leikki-ikäiselle, joka opettelee myös englantia - suomenkielistä versiota ei pelistä ole ainakaan kirjoitushetkellä tarjolla. 
Tarvitaan: Android-laite/iPad ja Farm123 peli.

Joen maatilalle sijoittuvassa pelissä opitaan lukujen 1-10 lisäksi hienomotoriikkaa sekä etsimään ja tunnistamaan samanlaisia. Englannin kielestä opitaan lukusanoja, kysymyslauseita, kotieläinten nimiä ja värejä. Peli ei meidän kaksivuotiastame heti villinnyt, mutta useamman pelikerran jälkeen hän pelaa sitä mielellään. Jos luvut 1-10 alkavat olemaan hallinnassa niin tämä peli on liian helppo, meidän nelivuotiaamme mielestä tämä on "Tyhmä vauvojen peli". Peli on pedagogisesti pätevän oloinen, hyvin toimiva ja sen grafiikka on tyylikästä. 

Kirjan malliin tehdyssä pelissä on jokaisen luvun 1-10 opettelua varten oma sivu. Lapsi laskee sormella osoittaen Joen eläimiä ja aina kun lapsi koskettaa eläintä kuullaan sitä vastaava lukusana, sama luku nähdään ruudun alareunassa myös numeroilla kirjoitettuna sekä helmillä esitettynä. Kun sivun kaikki eläimet on laskettu, eläimet tekevät jotain viihdytävää, esimerkiksi alla näkyvällä luvun kolme opetussivulla lampaat käyvät vuorollaan hyppäämässä trampoliinilla.

Jokaiselle luvulle on oma harjoitus, tässä lasketaan kolme lammasta.

Lukujen harjoittelun lisäksi kirjassa on pelejä, joissa siirrellään, pestään ja etsitään eläimiä, kts kuvat alla. Farm123 on kokonaisuudessaan hieno peli, juuri tällaista olin muksuille etsinytkin.

Lapsen tehtävänä on siirtää Joen kertoma määrä eläimiä aitaukseen.

Lapsen tehtävänä on pestä Joen eläimiä.

Lapsen tehtävänä on etsiä Joen piileskeleviä eläimiä.

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti