tiistai 5. maaliskuuta 2013

Richard Scarry's Busytown - Eye found it! -peli

Richard Scarry's Busytown - Eye found it! -peli
Kenelle: Valmistajan suositusikä 3+. Vanhempien seurassa tämän pelin pelaaminen saattaa sujua pikkuisen nuoremmaltakin.
Tarvikkeet: Richard Scarry's Busytown - Eye found it! -peli

Vuoden Lasten Peli 2011-voittaja Busytown on todella hyvä perheen ensimmäinen lautapeli. Pelin tarkoituksena on ehtiä yhdessä pelikavereiden kanssa Pikniksaarelle ennen kuin possut ehtivät syömään peliporukan eväät. Pienelle pelaajalle pelin tekee mukavaksi se, että siinä pelataan pelikavereiden kanssa yhdessä joukkueena eli pelissä ei tarvitse vielä opetella pelikavereille häviämistä.

Pelissä ei ole noppaa vaan siinä edetään alla olevassa kuvassa näkyvän spinnerin avulla.

Pelilaudalla liikutaan pyörittämällä spinneriä.
Jos spinnerin nuoli osuu possuun saavat possut syödä yhden herkun Pikniksaarelta ja jos nuoli osuu Luru Luteeseen aletaan etsimään Luru Lude -kortin osoittamaa esinettä pelilaudalta, kuva alla. Koko porukka saa edetä yhtä paljon kuin kortin osoittamia esineitä löytyy.

Kun spinneri osuu Luru Luteen kuvaan, nostetaan Luru Lude -korti (kuvassa etualalla), käännetään tiimalasi ja aletaan etsiä kortissa näkyviä esineitä. Löydetyt esineet merkitään suurennuslasilla.

Pelin loppumatkan koko joukkue kulkee yhdessä lautalla Pikniksaarelle ja yrittää päästä perille ennen kuin possut ovat syöneet kaikki herkut, kuva alla.
Hessu Kissala ja Mato Matala ovat ehtineet lautalla Pikniksaarelle juuri ennen kuin possut ovat ehtineet syömään kaikki eväät.
Peli opettaa laskemista, sääntöjen mukaan toimimista ja tarkkaavaisuutta. Meillä on pelattu tätä peliä vuoden verran ja sen taika ei ole hävinnyt mihinkään. Lämmin suositus meiltä tälle pelille.


Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti