tiistai 19. helmikuuta 2013

Iloiset oppimiskortit - Lasketaan 1-10

Iloiset oppimiskortit - Lasketaan 1-10

Kenelle: Lukuja ja lukumääriä 1-10 harjoittelevalle. Valmistajan ikäsuositus on 3+, mutta pakka kannattaa kyllä hankkia jo reilusti ennen 3 v synttäreitä.
Tarvikkeet: Iloiset oppimiskortit - Lasketaan 1-10

Näitä kortteja uskallan yli vuoden pläräämiskokemuksella suositella lämpimästi kaikille pienille oppijoille lukumäärien ja lukujen 1-10 harjoitteluun. Anita Engelen kuvitus on iloinen ja selkeä. Kortit on suunniteltu oppimista ajatellen viisaasti ja ne ovat hyvän laatuisia. Meillä kaksivuotias ja kolmevuotias molemmat pitävät näistä korteista kovasti ja ovat aivan innoissaan aina kun pakka kaivetaan esille.

Pakassa on kaksi kymmenen kortin settiä alla näkyviä kaksipuoleisia lukukortteja. Korteissa on toisella puolella eläinten kuvia ja toisella puolella eläinten lukumäärää vastaava luku ja lukumäärä esitettynä palloilla. Lasta voi pyytää laskemaan korttien eläimiä, etsimään kortin, jossa on lukua vastaava määrä eläimiä, lukukortteja voi järjestää suuruusjärjestykseen jne., näille lukukorteille voi keksiä käyttötapoja loputtomiin.

Jos lapsi hallitsee nyt vaikkapa luvut yksi ja kaksi, kannattaa lukukorteista ottaa harjoitteluun vain lukujen 1-4 kortit ja jättää muut vielä sivuun. Näin harjoitellen lapsi saa vahvistusta osaamilleen taidoille ja voi harjoitella lukuja hiukan eteenpäin, mutta laskettavaksi ei tule liian vaikeita tehtäviä.

Lukukorttien etupuoli

Lukukorttien takapuoli

Pakassa on myös laskukortteja, joista on kuva alla. Niissä lasta pyydetään laskemaan kortissa näkyvät eläimet ja osoittamaan eläinten lukumäärää vastaavaa lukua.


Laskukortit 

Lisäksi pakassa on kolmenlaisia kysymyskortteja, joista esimerkit näet alla olevasta kuvasta.
  1. Käsitteen "yhtä paljon" ymmärtämistä vahvistavat kortit, esim. "Onko kaikille linnuille oma mato?".
  2. Käsitteiden "enemmän" ja "vähemmän" ymmärtämistä vahvistavat kortit, esim. "Kummassa maljassa on enemmän kaloja?".
  3. Laskemalla ratkaistavia tehtäviä, esim. "Kummalla kanilla on 2 porkkanaa?". 

Kysymyskortit (takapuolella oikea vastaus)

Pakan mukana tulee myös ohjevihkonen, jossa on ideoita korttien käyttämiseen.


Lähteet:

1 kommentti:

  1. Hei! Olisiko sinulla tallessa ohjekirjanen? Olisi kiva saada ohjeet. Kortit minulla on. Ostin kirpparilta ja pakka ei sisältänyt ohjeita. Ystävällisin terveisin Sanna Rautio

    VastaaPoista