sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Suolamaalausta

Kolmivuotiaan suolamaalaus (sormivärit ja hienoa suolaa, kaikki irtoava suola poistettu)
Kenelle: Leikki-ikäisille ja taaperoille, jotka eivät laita maalaustarvikkeita enää suuhunsa
Tarvikkeet: Akvarellipaperia, sormivärit/vesivärit, hienoa suolaa/karkeaa merisuolaa, maalarinteippiä, tarvittava suojaus pyödälle ja lapselle

Suolamaalaus on oivallinen keino pelastaa vesiväri- tai sormivärityö, johon lapsi ei ole tyytyväinen. Alinna oleva kolmevuotiaan suolamaalaus on tehty maalauksesta, josta piti tulla auto, mutta se ei taiteilijalle kelvannutkaan. Tekniikkaa on todella hieno ja sitä kannattaa kyllä kokeilla muutenkin kuin epäonnistuneiden töiden pelastamiseen. 

Koska työssä käytetään paljon vettä, sen tekemiseen kannattaa käyttää hyvälaatuista akvarellipaperia. Työ kannattaa kiinnittää maalarinteipillä alustaan. Ihanteellinen alusta on sellainen, jonka päällä työn voi nostaa kuivumaan, mutta työn voi toki irrottaa alustastaan kuivumaan. Työ joko maalataan nopeasti tai käytetään reilusti vettä, yleensä lapsilla ei ole mitään reipasta veden käyttöä vastaan. Kostean työn päälle ripotellaan joko hienoa suolaa, karkeaa merisuolaa tai molempia. Työn kannattaa antaa kuivua hyvin, mielellään seuraavaan päivään. Jos suolan hankaa kokonaan pois, se antaa työlle merellisen vaikutelman. Irtosuolat voi myös vain kopistella pois, jolloin suolasta jää rosoisuutta työn pintaan.
Yksivuotiaan suolamaalaus (vesivärit ja hienoa sekä karkeaa suolaa, suola jätetty työn pintaan)
Kolmevuotiaan suolamaalaus (vesivärit ja hienoa sekä karkeaa suolaa, suola jätetty työn pintaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti