sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Englanninkielisiä lastenlauluja

Englannin kieli tarttuu helposti pieneen korvaan kuuntelemalla lastenlauluja. Laulujen sanojen oivaltamista auttaa se, että moniin lastenlauluihin on tehty hyviä videoita, joiden avulla laulun sanojen merkitys on helppo arvata kontekstista. Kokosin YouTubeen "Nursery rhymes in English - Lastenlauluja englanniksi" -soittolistan suomalaisille tutuista lastenlauluista, joista esimerkkinä yllä on The wheels on the bus eli suomeksi Bussilaulu. Nämä videot sopivat kaikkein pienimmillekin.


Soittolista:
  • If You're Happy And You Know It! (Jos sul' lysti on)
  • Head Shoulders Knees and Toes (Pää, olkapäät, peppu, polvet, varpaat)
  • Happy Birthday to You (Paljon onnea vaan)
  • The wheels on the bus (Bussilaulu) 
  • Incy Wincy Spider (Hämä-hämä-häkki)
  • Mary Had a Little Lamb (Maijal' oli karitsa)
  • Are You Sleeping? (Jaakko kulta)

Tilaamalla Lasteni parhaaksi -kanavan YouTubessa näet blogin uusimmat laululisäykset ja soittolistat YouTube -syötteessäsi.


Linkit:

4 kommenttia:

  1. Onko mitään käsitystä, mistä ihmeestä saa englanninkielisen lastenlauluja sisältävän hyvän cd:n, jota voisi kuunnella autossa? En ole löytänyt mistään, en edes kirjastosta. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englanninkielisten lastenlevyjen valikoima on meidänkin kirjastossamme yllättävän kehno, ehkä sielläkään ei oikein tiedetä mikä olisi hyvää. :) Paras englanninkielinen lastenmusiikki mitä olen löytänyt kirjastostakin on ollut Putumayo-recordsin lastenlevyt (http://www.putumayo.com/kids/home), erityisesti lasten Jazz-levy (http://www.putumayo.com/jazz_playground) on minusta hauska - levyn kappaleita voi kuunnella linkin takaa. Putumayo:n levyjä myy muistaakseni kotimaisetkin nettilevykaupat ja ainakin Amazonista niitä saa. Mutta en osaa kyllä enempää auttaa, olisin itsekin kiinnostunut laadukkaista CD:eistä, mutta en haluaisi ostaa sikaa säkissa. :)

      Poista
    2. Nyt löysimme meidän kirjastostamme tällaisen: http://lasteniparhaaksi.blogspot.com/2013/08/englanninkielisia-lastenlauluja-cdlta.html.

      Poista