keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Opi tunnistamaan soittimia Animal Orchestra -pelin avulla

Animal Orchestra for Kids -peli
Kenelle: Soittimiin tutustumista englantia opettelevalle tai sitä jo taitavalle muksulle.
Tarvitaan: Android-laite/iPad ja Animal Orchestra for Kids -peli.

Animal Orchestra for Kids -peli on puhetta, musiikkia ja animaatiota yhdistävä visailu, jossa on englanninkielinen ääniohjaus. Se on varsin tavanomainen oppimissovellus siinä mielessä, että sen opettavaisuutta ei ole onnistuttu naamioimaan peliksi. Sovellus on kuitenkin lajissaan hienosti toteutettu ja soitinten tunnistus on tällaisten muksuille tarkoitettujen opetussovellusten valtavirrasta poikkeava valinta opetettavaksi asiaksi. Soittimina kuullaan pianoa, ksylofonia, lautasia, rumpuja, tamburiinia, triangelia, haitaria, poikkihuilua, säkkipilliä, kitaraa, sähkökitaraa, viulua, balalaikaa, banjoa, harppua, kontrabassoa, saksofinia, pasuunaa, trumpettia, huuliharppua ja panhuilua. Pelin graafinen toteutus on kaunis, tyylikäs ja rauhallinen. Instrumentteja soitelee iso joukko erilaisia kivoja animoituja eläinhahmoja. Meillä etenkin musiikista innostuneempi muksu tykkää tästä pelistä. 


Pelaa (Play) osiossa tehtävänä on etsiä kuvasta oikeaa soitinta joko soittimen nimen tai sen äänen perusteella. Kun oikea soitin on valittu kuullaan sen nimi sekä pieni soittonäytte.
Opi (Learn) osiossa nähdään soittimen kuva, nimi kirjoitettuna englanniksi sekä kuullaan miltä soitin kuulostaa. Soittimen nimeä ei tässä osiossa toisteta ja se on lukutaidottoman pelaajan kannalta sääli. Tämän puutteen olen korvannut istumalla vieressä toistamassa soitinten nimiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti